• Meer dan 1.000 artikelen op voorraad
  • Binnen 2 werkdagen geleverd
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50,-
    Let op: er zijn uitzonderingen
  • Advies van de specialist
  • Klanten geven ons een 9,5
Filteren

Filter

Advies nodig?

Onze specialisten hebben al velen jaren ervaring met aanhangwagens en aanhangwagenonderhoud, zij geven u het beste advies over de juiste onderdelen. Je kan onze specialist benaderen via onze contactpagina.

Steunpoten

Producten

Steunpoten voor aanhangwagens en gesloten aanhangwagens

Steunpoten vergroten het gebruiksgemak van een aanhangwagen. De steunpoten zorgen ervoor dat een aanhanger niet achterover kipt wanneer je bijvoorbeeld aan de achterzijde op of in de aanhangwagen gaat staan terwijl de aanhanger niet aangekoppeld is aan een trekkend voertuig. Dit komt vooral voor bij aanhangwagens met een enkele as. Behalve het gebruik op enkelassers worden steunpoten ook gebruikt voor aanhangwagens met meerdere assen. Voornamelijk bij kip aanhangwagens. Wanneer je een kipper lost, komt er veel gewicht op de achterzijde van de aanhangwagen. Dit zorgt voor een negatieve kogeldruk op het trekkende voertuig. Om deze negatieve kogeldruk te voorkomen, kunnen er aan de achterzijde steunpoten worden gemonteerd om de kogeldruk positief te houden.

Steunpoten in verschillende uitvoeringen

In ons assortiment hebben we verschillende soorten steunpoten. De keuze die u hierin maakt, is afhankelijk van de aanhangwagen die u heeft en het gebruik van die aanhangwagen. Op ongeremde lichte aanhangwagens worden meestal de steunpoten geïnstalleerd die je moet monteren in combinatie met een 48 mm klem. De klem die je hiervoor gebruikt, is dezelfde klem als voor lichte neuswielen. Deze combinatie is in veel gevallen sterk genoeg. Bij geremde aanhangwagens adviseren wij de steunpoten in een zware uitvoering. Deze steunpoten hebben een maximale belasting van meer dan 1000 kg en de steunpoten zijn verstelbaar (in combinatie met een slinger) en opklapbaar. Dit maakt deze steunpoten geschikt voor kippers, caravans, campers en verkoopwagens.

Onderdelen en toebehoren voor steunpoten

Er zijn steunpoten met ingebouwde montageplaat maar er zijn ook steunpoten waarvoor je de montage toebehoren los moet bestellen. Zo heb je voor de ene uitvoering een 48 mm klem nodig en voor de andere een losse montageplaat. Dit wordt aangegeven bij de producten. De steunpoten die geschikt zijn voor het zwaardere werk kunnen in hoogte versteld worden. Hiervoor hebben wij de slinger in ons assortiment.

© copyright Pak Onderdelen | privacy policy | cookiebeleid | sitemap | algemene voorwaarden | website door: DORST communicatie